Aan dit project werken mee:
Tom Salemink/Groeistrategen
Project: Aanvalsplan : Binnen 14 dagen betalen 
 
Menu
 
 
 
Projectstatus
 
Dit project is afgerond
 
 
Projectinformatie
 
Aanvalsplan : Binnen 14 dagen betalen Aanvalsplan : Binnen 14 dagen betalen
Alle gemeenten in de Achterhoek hebben besloten hun rekeningen binnen veertien dagen te betalen.
 
 
Zoeken
 
 

 

menu
< vorige | maart 2010
Gemeente Bronckhorst
Auteur:Tom Salemink | Datum: 2010-03-24

Op 23 maart jl. heb ik gesproken met Marleen Legters van de gemeente Bronckhorst. Dit gesprek was het eerste gesprek van de 8 achterhoekse gemeentes waarbij Marleen Legters mij heeft aangegeven in de gesprekken met de andere gemeentes goed te kijken naar het proces van factuurafhandeling en dan met name naar waarin de gemeentes hun betaalgedrag meten. Wat is moment (A) van meten en wat is moment (Z) van meten.

Gemeente Doetinchem
Auteur:Tom Salemink | Datum: 2010-03-20

Gisteren heb ik gesproken met Fred Massop en Theo Kuiper van de gemeente Doetinchem. Zij hebben een heldere toelichting gegeven op hun financiele proces en ze hebben uitgebreid toegelicht hoe zij het actiepunt versneld betalen binnen de organisatie hebben geimplementeerd. In de bijlage leest u het gespreksverslag.

Aalten slechtste betaler
Auteur:Tom Salemink | Datum: 2010-03-05

DOETINCHEM - De gemeente Aalten is de slechtste betaler van de acht gemeenten die deel uitmaken van Regio Achterhoek. Aalten betaalt 59 procent van de rekeningen binnen veertien dagen, 75 procent binnen dertig dagen. Gemiddeld ...

  
april 2010 | volgende > 
Gemeente Berkelland
Auteur:Tom Salemink | Datum: 2010-04-20

Op 20 april heb ik gesproken met René Siebum en Ron Mans van de gemeente Berkelland. Hun ervaringen met dit project zijn positief. De gemeente Berkelland heeft door dit project het gehele proces van financiele afhandeling van facturen scherper voor ogen gekregen en kan daardoor intern beter aansturen.

Gemeente Aalten
Auteur:Tom Salemink | Datum: 2010-04-13

Op 13 april heb ik gesproken met Hester Pennings van de gemeente Aalten. De gemeente Aalten is door dit project negatief in het nieuws verschenen. Uit het gesprek met Hester Pennings is gebleken dat de gemeente Aalten de betaalperiode op een andere manier meet dan de andere Achterhoekse gemeentes. Er wordt nu gekeken of de manier van meten intern anders opgezet kan worden. Ondanks de negatieve ervaringen binnen dit project wil Hester Pennings in de toekomst hun betaalgedrag openbaar delen met andere gemeentes om ervaringen uit te wisselen.

Betaalgedrag gemeenten openbaar
Auteur: | Datum: 2010-04-13

 

MKB-Nederland maakt het betaalgedrag van Nederlandse gemeenten kenbaar op deze site.  Dat maakt Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland, vandaag bekend tijdens de Week van de Ondernemer, het grootste ondernemersevent van het jaar en gezamenlijk met de ING en Synpact georganiseerd. Ondernemers weten zo precies waar zij aan toe zijn als zij voor een bepaalde gemeente werk uitvoeren

 

.

groeistrategen homepage contact met groeistrategen admin projectenoverzicht